Cultuur

Bij Seven Stars draait het om mensen en Seven Stars wordt gevormd door mensen. Onze organisatiecultuur zien we dan ook als een subtiel bezit. Zoals je bij de naam van een klant of collega een persoonlijkheid voor je ziet, zo roept ook een merknaam een cultuurbeeld op. Seven Stars is een organisatie waarbij ieder mens wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Onze cultuur is uniek te noemen; dynamisch, open, eerlijk en direct. We kennen een platte organisatiestructuur, dit vertaalt zich in de informele doch professionele cultuur.


Personal ID

De cultuur van Seven Stars vormt de basis voor vertrouwen en langdurige, betekenisvolle samenwerkingsrelaties. Onze organisatiecultuur bepaalt de kwaliteit in dienstverlening, aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt, loopbaanmogelijkheden, kennisontwikkeling en innovatief vermogen.

Wees jezelf!

Organisatiecultuur is overal aanwezig en toch ongrijpbaar. Je werkt en leeft erin. Medewerkers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners voelen dat het klikt. Of niet. Als je iets doet met een persoonlijke smaak en echtheid, krijgt het inhoud en wordt het echt. Laat zien wie je bent – dat schept een band.

Kortom wij zijn een bedrijf dat met beide benen op de grond staat en met passie gaat voor het resultaat!

Snel naar...