Nieuws

Bedrijvencontactdagen Windesheim

Afgelopen week zijn we weer aanwezig geweest op de bedrijvencontactdag ICT van Hogeschool Windesheim. Een erg leuk event om met studenten in contact te komen!

We stonden op de bedrijvenmarkt met onze drones, waar studenten (een poging tot) een vlucht mee konden maken en veel informatie over stagemogelijkheden en natuurlijk mogelijkheden voor na hun studie kregen. Collega's Peter en Jochem verzorgden een zeer leuke en druk bezochte workshop voor de studenten over het ontwikkelen van native mobile apps in C#.

Omdat de bedrijvendag bij Windesheim ons al een aantal jaar zeer goed bevalt, willen we ook steeds meer ons gezicht gaan laten zien op andere hogescholen in de regio. We hebben namelijk steeds meer te bieden aan studenten en starters.

Zo hebben we bij ons intern de mogelijkheid om (afstudeer)stages te lopen. We hebben de afgelopen jaren al een heel aantal stagiaires begeleid. En met succes! Zo heeft “onze eigen” Milan zijn afstudeerstage bij ons gedaan en werkt nu bij één van onze klanten als BizTalk Developer. En heeft Joey na zijn stage via ons bij één van onze klanten zijn eerste baan gevonden. Ook voor starters hebben wij mogelijkheden, bij ons intern als ontwikkelaar maar ook bij onze klanten. Steeds vaker krijgen wij de vraag van onze klanten naar junior ontwikkelaars (Java, .NET, front-end) en ook systeem/applicatiebeheerders.

Maar naast de mogelijkheden om bij ons stage te lopen of bij/via ons je eerste baan te vinden, kunnen we studenten ook begeleiden in het proces naar hun eerste baan. We helpen studenten bij het checken van hun CV; staat er alles in wat er in moet staan, moeten er dingen uit of juist bij of hoe kun je het beste je stage – en/of werkervaring in je CV vermelden. En als je eenmaal zo ver bent dat je op gesprek mag, hoe pak je dat dan slim aan? Welke antwoorden moet je wel of juist niet geven op bepaalde vragen, wat voor kleren trek je aan? Hier kunnen we allemaal mee helpen!

Dus ben je student en zoek je een leuke stage, of ben je (bijna) afgestudeerd en ben je op zoek naar je eerste baan? Neem dan contact op met Tamar of Tristan!

undefinedundefined

Snel naar...