Nieuws

De werkweek van René, accountmanager Seven Stars

Vaak krijg ik op een verjaardag de vraag: “wat doe jij nou eigenlijk de hele week?”. Ook de opmerking: “Ah accountmanager, lekker de hele dag in de auto rijden”, krijg ik nog wel eens te horen. Daarom heb ik besloten om maar eens op te schrijven wat mijn werk nou écht inhoudt.

Als accountmanager bij Seven Stars ben ik verantwoordelijk voor een portfolio aan klanten in Noord Nederland. Het is aan mij om de klanten tevreden te houden door IT (HR) vraagstukken op te lossen. Dit doen we door het leveren van de juiste mensen of de juiste diensten. Meestal is dit het detacheren van de juiste professional uit ons netwerk, soms is dit ook een adviestraject of een stuk ‘outsourcing’ in de vorm van een stuk software die wij voor onze klant intern ontwikkelen.

Een groot deel van mijn werkweek bestaat uit het bezoeken van klanten, relaties onderhouden en ingezette professionals bezoeken. Het bezoeken van professionals wordt ook wel fieldmanagement genoemd. Dit is erg belangrijk omdat de professionals fulltime bij de klant op de werkvloer rondlopen, en veel waardevolle informatie hebben over mogelijke toekomstige opdrachten, knelpunten in de organisatie en mogelijke verbeterpunten waar ik op kan inspringen. Anderzijds ben ik voor de professionals ook een klankbord. Ik voorzie ze van informatie over ontwikkelingen in de markt. Ook bespreken we hoe de opdracht verloopt, of er nog bepaalde dingen zijn waar de professional tegen aan loopt en of hij de opdracht nog leuk vindt. Naast accountmanager ben ik dus eigenlijk ook nog deels HR manager!

Het is leuk om klanten te mogen bedienen, en er moeten natuurlijk ook afspraken met deze (toekomstige) klanten gemaakt worden. Wekelijks wordt er dus ook een paar uur ingepland om telefonisch nieuwe klanten en contactpersonen te benaderen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer (overheids)partijen die hun leveranciers via een aanbesteding selecteren. Ook het lezen, uitwerken en inschrijven van zo’n aanbesteding hoort bij de werkzaamheden van een accountmanager.

De bovengenoemde werkzaamheden resulteren als het goed is in mooie opdrachten, maar dan ben ik als accountmanager nog niet klaar. Deze mooie opdrachten worden vastgelegd in een contract met de klant. Een contract blijft een lastig stuk juridische tekst, en als accountmanager mag je dan weer even in de huid van een contractmanager kruipen om hier samen met de klant uit te komen.

Kortom: de functie van accountmanager bij Seven Stars is een hele leuke en veelzijdige baan. Ik ben vast nog wat dingen vergeten op te schrijven  maar als ik de volgende keer de vraag krijg op een verjaardag wat mijn werk nou precies inhoudt weet ik al wat ik ga antwoorden: “Ik ben een verkoop-HR-acquisitie-aanbesteding-contract-specialist”.

door René Kleine, accountmanager

Enthousiast geraakt? Solliciteer dan naar de functie van junior accountmanager bij Seven Stars!

Snel naar...