Nieuws

Seven Stars Shares: Test Automation


Afgelopen week vond weer een Seven Stars Shares sessie plaats. Deze keer was het onderwerp Testautomatisering. Wij hadden twee sprekers uit ons netwerk uitgenodigd die de deelnemers mee zouden nemen in de wereld van testautomatisering. De zaal zat helemaal vol met testers uit ons netwerk die graag wat meer wilden weten over de onderwerpen testtool selectie, Selenium/Cucumber en Jmeter.

De avond werd afgetrapt onder het genot van een heerlijke rijsttafel. Vervolgens begonnen we met de eerste spreker, Bernd Beersma, die iedereen meenam in hoe je het beste een tool kunt selecteren voor testautomatisering en de best practices hierbij. Hierna ging Bernd ook nog even in op de tools Cucumber en Selenium. Hoe werken ze en wat doen ze precies.

Na een korte pauze gingen we verder met de tweede spreker, Benny van Wijngaarden. Hij ging tijdens een interactieve sessie in op Jmeter. Eerst natuurlijk wat theoretische uitleg en daarna aan de gang! Iedereen moest de tool installeren op de eigen laptop en kon vervolgens door middel van een aantal cases oefenen met het gebruik van Jmeter.

Na deze laatste sessie hebben we onder het genot van een borrel nagepraat over de avond. De geluiden waren over het geheel zeer positief en iedereen vond het een leerzame avond. De deelnemers vonden dat het zeker voor herhaling vatbaar was!

We zien jullie graag op de volgende Seven Stars Shares na de zomer! Meer informatie hierover volgt binnenkort. 

Snel naar...