Nieuws

Zeven tips voor een goed en vindbaar profiel

Zomervakantie voorbij en toe aan een nieuwe opdracht? Met deze tips gaan wij je zeker vinden!

Voor de recruiters van Seven Stars is LinkedIn één van de belangrijkste tools die wij tot onze beschikking hebben. Hoewel er op internet al veel artikelen bestaan over hoe een goed profiel op dit zakelijke socialmedia-platform er uit zou moeten zien, stuiten wij nog regelmatig op pagina’s waarvan we denken: “Dit kan beter!” Om IT-freelancers (en natuurlijk onszelf) te helpen, hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet.    

undefined

BESCHIKBAAR| Als we niet weten dat je op zoek bent, sta je al meteen achter ten opzichte van andere kandidaten. Laat daarom altijd weten dat je op zoek bent. De beste manier om dit te doen is door in je kopregel “beschikbaar” of “op zoek” te zetten.

FUNCTIE| Laat weten wat je doet! Ook hiervoor is de kopregel een goede plek. Een voorbeeld van een goede kopregel is: “Freelance functioneel applicatiebeheerder op zoek naar nieuwe opdracht in regio Zwolle”. 

FOTO| Seven Stars houdt van een persoonlijke aanpak! We zien graag met wie te maken hebben.  Zorg daarom altijd voor een goede profielfoto op LinkedIn. Tip: kies voor een leuke, zakelijke foto en niet voor een uitgeknipt vakantiekiekje of familiefoto. Ook al is een foto nog zo mooi, sommige foto’s zijn meer geschikt voor Facebook of Instagram, dan als eerste indruk voor een nieuwe opdrachtgever.

WENSEN| Geef aan wat je wel of niet wil als het om een opdracht gaat. De ideale plaats hiervoor is je samenvatting. Licht kort toe wat je zoekt in een nieuwe opdracht.

ERVARING| We zijn niet alleen benieuwd naar waar je gewerkt hebt, maar ook in wat je gedaan hebt! Neem daarom, net als bij een papieren C.V., kort de tijd om je werkzaamheden te beschrijven bij het onderdeel Ervaring.  Wat heb je gedaan en met welke technieken heb je gewerkt? Hoe zag de omgeving er uit? De kunst is hier om de balans te vinden tussen beknopt en volledig. Opsommingstekens kunnen hier een uitkomst bieden. Ook opleidingen, cursussen en projecten zijn verstandig om te bondig te beschrijven.

VAARDIGHEDEN| Voeg je skills toe aan je profiel. Laat zien waar je goed in bent door verschillende technieken, tools, methodieken etc. te noemen bij het onderdeel Vaardigheden. Andere mensen kunnen jouw kwaliteiten vervolgens onderschrijven, zodat voor iedereen duidelijk wordt wat jij kunt.

CONTACTGEGEVENS| Ten slotte het belangrijkste punt, waarbij het helaas nogal eens mis gaat. Ook al heb je een bijna perfect profiel, als we je niet kunnen bereiken is je moeite voor niets. Zorg daarom dat je je contactgegevens hebt ingevuld en zichtbaar hebt gemaakt! De detachering is een snelle wereld, waarbij snel schakelen van groot belang is. Je emailadres en -nog liever- je telefoonnummer vermelden is daarom cruciaal! Als je via ons dan een leuke opdracht hebt gevonden, kan je jouw telefoonnummer natuurlijk altijd weer verwijderen. Zo word je niet lastiggevallen door vervelende recruiters en wees gerust, wij hebben je gegevens dan allang in onze database staan;)

Met deze tips voor je LinkedIn profiel moet het helemaal goedkomen om snel een nieuwe opdracht te scoren. Maar ons direct laten weten dat je op zoek bent is natuurlijk nog sneller! ;) Bel daarom snel naar  +31 (0)38 7601000 of mail naar t.nijboer@seven-stars.nl

- door Tristan Nijboer

Snel naar...